Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Škola > Aktuality > Hobby parkurové závody

Hobby parkurové závody



14. 5. proběhly na škole první letošní hobby parkurové závody, kde diváci mohli shlédnout téměř sto startů závodních dvojic. Na úvod dne se konala ukázka v parkurovém skákání, kdy se představili nejmenší a nejmladší účastníci, kteří překonali parkur o výšce 30 cm. Všichni začínající jezdci byli odměněni potleskem, medailí a stužkou.

Následovaly parkury na výšce 50, 60, 70, 80 a 90 cm. Největšího úspěchu a radosti dosáhla z domácích jezdců Natálie Pluháčková (žákyně 3 ZF) na školním koni Argo. Soutěž 60 cm vyhrála a v soutěži 70 cm vybojovala druhé místo. Poprvé v životě startující školní kůň Divoch obsadil třetí místo v soutěži 70/80 cm v sedle s Barborou Lukešovou (členkou JO při SŠZe).

Nejúspěšnější jezdkyní dne byla paní Ilona Andrýsová z Jezdeckého klubu Moravská Brána, která zvítězila ve dvou nejvyšších soutěžích (70/80, 80/90cm).

Pískové kolbiště bylo díky pomoci dobrovolných hasičů z Přerova dostatečně pokropeno a tím se stal povrch pro závodníky ideální. Moc jim tímto děkujeme za pomoc s přípravou závodů. Ceny do jednotlivých soutěží věnovala firma KAMÍR a Co spol. s r.o. (www.kamir.cz), VK – Drcman s.r.o. a město Přerov.